KEW

Klanten hebben in het verleden vaak gekozen voor een Woekerpolis of… een Beleggingspolis/Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW) in plaats van een Lineaire, Annuïtaire of Spaarhypotheek. Simpelweg omdat de maandlasten met deze polissen lager waren en de mogelijke opbrengsten hoger konden zijn. Door de hoge kosten, tegenvallende rendementen  en sterk gedaalde overlijdensrisicopremies zijn er voor deze Beleggingsverzekeringen inmiddels meer concurrerende producten op de markt gekomen.

Veel voordeliger en kostentransparanter zijn de zogenaamde Bancaire producten. Het Beleggingsrecht Eigen Woning (BEW) en de Spaarrekening Eigen Woning (SEW) al dan niet gecombineerd met een Overlijdensrisicoverzekering (ORV), kennen daardoor een hogere opbrengst dan wel een lagere premie. Jouw premie geeft dus met een gelijke risicodekking een hogere opbrengst.

Een andere mogelijkheid om meer met je geld te doen is wanneer je kunt aantonen dat je hypotheek lager is dan de Marktwaarde van je huis. Met een lagere loan-to-value klasse kun je veel rente besparen. Bel of mail wanner je hier meer over wilt weten.