Bancaire lijfrentes

Met een lijfrente-bankspaarrekening spaar je geld als aanvulling op je pensioen. De inleg kun je aftrekken van de belasting in box 1. Dit kan alleen als je aan de voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld als je te weinig pensioen hebt opgebouwd. Jaarruimte of reserveringsruimte is het bedrag aan pensioenaanvulling wat je van de belastingdienst mag aftrekken van je inkomstenbelasting. Bereken met de jaarruimtetool wat dit betekent voor je persoonlijke situatie. 

Banksparen kent veel lagere kosten dan een polis. Een belangrijke reden om je "lijfrente-verzekering" fiscaal geruisloos om te zetten naar banksparen. Lagere kosten betekent ...hogere opbrengst.

Als je in de toekomst (uiterlijk in het jaar waarin je zeventig wordt) een uitkering krijgt, betaal je daarover wel belasting. Je stelt dus het betalen van belasting uit. Dat kan voordelig voor je zijn als je bedenkt dat je vanaf het moment dat je met pensioen gaat, waarschijnlijk minder belasting hoeft te betalen.

Blanken Meerburg heeft ervoor gekozen alleen het bankspaarproduct van Delta Lloyd aan te bieden. De bancaire lijfrente van Delta Lloyd scoort 5 sterren (Money View) op prijs en voorwaarden. Daarnaast kun je eenvoudig wisselen tussen sparen en beleggen en de rekening 24 uur per dag via een app op je  smartphone of tablet bekijken en beheren. De Lijfrente Spaarrekening en de Lijfrente Groeirekening kun je gemakkelijk online bekijken en beheren via E-bankieren.